0 Läs mer >>

Denna gjorde jag som efterrätt när min kära lillebror fyllde år.
Lätt att göra och väldigt god. Du behöver dock investera i Sukrin som finns på hälsokostaffärer eller på nätet och sedan behöver du mandelmjöl, resterande brukar man ha hemma.

 

Ingredienser tårtbotten:
50 g smör
1 ägg
½ dl grädde
¾ mjölk
100 g mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl sukrin

 

Ingredienser Créme:
1 ask Philadelphiaost, 200 g
½ dl créme fraiche
½ dl surkrin
1 tsk vaniljpulver

 

Topping: 1 dl flagad rostad mandel
(Rosta mandel i stekpannan - rör om ofta, bränns lätt)

 

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret och låt svalna.
• Vispa ägg och sukrin och blanda ner alla de andra ingredienserna.
• Vispa till en smet och lägg i en bakplåtsklädd form med avtagbar kant.
• Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
• Blanda crémen genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål.
• Bred crémen över och lägg på rostade mandelspån.
• Ställ kallt till servering.

 
Recept från Ulrika Davidssons bok "Lättlagad LCHF".
 

Mandeltårta

0 Läs mer >>
MUMS! Vem har sagt att man inte kan äta gott utan en massa mjöl och socker?
 
Ingredienser pajdegen:
3 dl mandelmjöl
0,5dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
75 gram smör
1 dl riven ost
1 ägg
1 tsk salt

Gör såhär:
• Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
• Tillsätt fiberhusk, smör, riven ost, ägget och salt.
• Blanda till en smidig deg.
• Låt stå i kylskåp i 30 min.
• Tryck ut i pajform eller springform
• Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Pajinnehållet:
300 gram riven västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde
lite salt

Gör såhär:
• Lägg den rivna osten i pajskalet.
• Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajskalet, över osten.
• Grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.

Serveras ljummen eller rumsvarm!

Vi serverade med en sallad och lite av röran från Crabstickpajen och det blev riktigt gott!

 Delar av receptet är från 56kilo.se

Västerbottenpaj

3 Läs mer >>
Äggmuffins är perfekta till frukost, mellanmål, picknickmat, buffémat, Kan varieras i oändlighet!
Vi åt dem som en lättare middag idag.
 
Ingredienser:
8 st ägg
Riven ost
Ca 1 dl vispgrädde
Färska eller torkade kryddor som persilja/dill eller liknande.
Peppar
 
Vad man sedan vill ha i kan man välja själv.
Ex. Stekt kyckling, stekt bacon, rökt fisk, chorizo, soltorkade tomater, fetaost, keso etc.
 
Vi valde kallrökt lax och en bit brieost tillsammans med lite svartpeppar och timjan.
 
Gör såhär:
• Blanda "ägg smeten" och häll i muffinsformar (Helst i silikonformar eller på en muffinsplåt)
• Sen lägger du i vad du vill i varje form. Jag tärnade kallrökt lax och la en brieost bit i varje form och strö över lite rivenost över varje.
• Grädda i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.
 
Vi serverade med en romröra  (creme fraiche, stenbitsrom, rödlök, dill och lite räkor), och lite sallad till.
Enkelt snabbt och mättande!
 
 
 
 
 

Äggmuffins

1 Läs mer >>
Det här är ett recept som jag grund och botten fick av en god vän till mig. Mamsen min gjorde om pajreceptet så det passar våran kost nu, och det blev lika gott som innan! Passar perfekt som picknickmat och är helt klart godast dagen efter man gjort den. Så den har fått gona till sig i kylen riktigt!

Ingredienser crabstickröran:
2 pkt crabsticks (ca 300gram)
5 dl creme fraiche
1 burk röd rom
½ dl hackad rödlök
Dill
 
Går såhär:
Blanda ihop röran och ställ in i kylen.
 
Ingredienser pajdegen:
3 dl mandelmjöl
0,5dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
75 gram smör
1 dl riven ost
1 ägg
1 tsk salt
 
Gör såhär:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
Tillsätt fiberhusk, smör, riven ost, ägget och salt.
Blanda till en smidig deg.
Låt stå i kylskåp i 30 min.
Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant eller som på bilden, i små formar.
Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Låt pajskalet svalna och häll sedan i röran.
Serveras med en god sallad till.
 
 
 

 

Crabstickpaj

0 Läs mer >>
Här är en 14 dagar matsedel där man äter Fakir.
Jag hittade det här förslaget i en LCHF-grupp på Facebook.
Det är till för folk som vill få en "kickstart" eller "nystart" och i princip nolla sina kolhydrater.
 
 

Kaos Fakir

0 Läs mer >>
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
Salt
Smör
 
Gör såhär:
Riv blomkålen i en matberedare.
Släpp ner i kokande vatten och låt koka i 10 sekunder.
Häll av i durkslag.
Klicka på smör och blanda.
 
Kan även stekas i 30sek - 1 minut och smaksättas med salt, färska kryddor.
 
 

Blomkålsris

0 Läs mer >>
Den här gratängen är perfekt till stekt eller grillat kött.
 
Ingredienser:
Broccoli
Blomkål
Ädelost
2 ägg
2 dl grädde
Svartpeppar
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccoli och blomkål och lägg i en ugnsform.
Vispa ihop äggen och rör i grädden.
Smaksätt m. svartpeppar.
Häll blandningen över grönsakerna och strö över ädelost.
In i ugnen i ca 15-20 minuter.
Recept från ceciliafolkesson.se
 

Broccoli och blomkåls...

0 Läs mer >>
Ingredienser:
Vitkål
Smör
Salt & Peppar
 
Gör såhär:
Strimla vitkålen i en matberedare eller med rivjärn
Stek i mycket smör
Krydda med salt & peppar, eller med valfri kryddning
 
Jag brukar ofta använda Santa Marias - Chili explosion
Smörstekt vitkål passar verkligen till allt, och fort går det att göra = ett plus i kanten!
 

Smörstekt vitkål

0 Läs mer >>
Ingredienser: 
1 blomkålshuvud (eller fryst blomkål)
Grädde
Smör
Salt & Peppar
 
Görsåhär:
Koka blomkålen tills mjuka
Häll av vattnet och låt de ånga av på låg värme.
Mixa med en rejäl klick smör.
Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens. (Ta lite i taget)
 
Ev. annan smaksättning:
Vitlök
Chili
Sambal Oelek
Parmesan
Persilja
 
Går att byta ut blomkål mot vitkål eller broccoli. Eller hälften blomkål och hälften broccoli.
(Vitkål - koka ca 10 minuter = mjuk men inte överkokt)
 
 

Blomkålsmos

0 Läs mer >>

Idag käkade vi Våfflor till middag, på självaste våffeldagen!
Använde mig av 56kilo´s recept och vi hade garants krämiga kokosmjölk hemma, så vi körde med de.

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl

2 dl garants kokosmjölk/grädde eller vanlig grädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sukrin som sötning

Gör såhär:
Stavmixa eller Elvispa ihop alla ingredienser och sen är det bara att börja göra dem!

Servera med Kokosgrädde eller vanlig vispad grädde och bär.
 Eller som vi gjorde; unnade oss jordgubbssylt med minde kolhydrater. (OBS är sötningsmedel i)

 
 
 
 
 
 

Våfflor

0 Läs mer >>
Ingredienser: 
400 gr Vit Fisk

Blomkålsmos
1 kg Blomkål, färsk eller frusen
2 msk Smör
2 msk Philadelphiaost
riven Parmesanost
Salt och Vitpeppar

Gör så här:
Koka blomkålen tills den har blivit mjuk. Kör den sedan i en matberedare. Klicka ner smör och philadelphiaost och kör tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med parmesanost, salt och vitpeppar.


Sås
4 dl Creme Fraiche
1 pkt Frusen Dill
Citronsaft efter smak
Salt och Svartpeppar 

Gör såhär:
Blanda creme fraichen och dillen. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar.


Lägg fisken i botten på en ugnsfast form eller 4st 1-portionsformar. Spritsa eller klicka ut moset runt fisken och häll sedan över såsen. Vill man så kan man ha lite riven ost på också. Ställ in i ugnen på 225°C i 20-30 minuter. 

Servera med nyskalade räkor

 




 
Följ min blogg med Bloglovin

Fiskgratäng

0 Läs mer >>
Ingredienser:

1 zuccini

1,5 dl mjölk (eller grädde me vatten)
1 dl mandelmjöl
1 dl riven parmesanost 

Gör såhär:


• Hyvla med en osthyvel eller skiva zuccini tunt.
• Häll i mjölk/grädde med vatten i en skål.
• Blanda ihop mandelmjöl + parmesan på en tallrik. 
• Doppa skivorna i mjölk/grädden sen vänd dom i mjöl/ost blandningen.
• Lägg på en plåt (eller flera) med bakplåtspapper.
• Krydda med valfria kryddor och in i ugnen 10-15 minuter på varmluft 200 grader. (Håll koll så de inte bränns, ska bara få färg)
• Ta ut plåtarna och sänk värmen till 100 grader.
• När ugnen nått 100 grader, ställ in plåtarna igen och låt stå 30min - 1 timme. 

Chipsen ska vara torra och krispiga, voilá!

La även till ännu ett recept på en bild längst ner, om man inte vill använda mandelmjöl/parmsesan till.

 
 
 

Zuccinichips

0 Läs mer >>
De här är någonting jag älskar! Det kan se lite halv äckligt ut första gången när man ser ingredienserna, men det är riktigt gott faktiskt! De mättar och ser ut som en latte.
Jag brukar dricka en sån här till frukost, och då behövs det inte mycket mer till frukost faktiskt, kanske nått kokt ägg eller en 2 små sesamknäcke med pålägg.

Ingredienser:

1 kopp kaffe (valfri storlek)
1 msk kokosolja
1 msk smör
1 rått ägg
 
Gör såhär:
• Koka kaffet och stavmixa samman ingredienserna.
Jag brukar även tillsätta kanel och kardemumma eller lite vaniljpulver. Så gott!

 
Jag har med hjälp av kostbevakningen.se näringsberäknat en kopp.
 
 

Ägglatte / Fettkaffe

0 Läs mer >>
Här kommer det en länk till Lesscarbs där hon har samlat ihop en hel drös med olika smoothies :)

›››› KLICKA HÄR ‹‹‹‹

 



Smoothies

0 Läs mer >>

Det här är en paj som man kan ha lite vad man vill i.

4st Ägg
2 dl grädde
Salt & Svartpeppar
1 tsk smör
150g Riven ost
Valfria ingredienser

Gör såhär:

-Smörj en pajform med smör

-Fördela ett tunt lager av den rivna osten över hela pajbotten och lite uppåt sidorna.

-Vispa samman ägg och grädde och släng i lite salt och peppar.

-I med dina ingredienser (Ex. Lax, kräftstjärtar, broccoli, skinka m.m)

-Häll "smeten" över osten i pajformen.

-Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min

Servera med en god sallad till!

 
 
 
 

Paj utan pajskal

0 Läs mer >>
Coleslaw/Vitkålssallad 
5 dl finstrimlad vitkål 
1/2 rödlök 
1 dl majonnäs 
1 tsk dijonsenap 
Salt och peppar 
(Alternativt lite rivna morötter)

Hamburgare 4 st
(Eller köp frysta Angusburgare med 99,7% kötthalt från en matvarubutik)
500g nötkött 
1 ägg 
1 msk oxfond 
1 riven schalottenlök 
Salt och peppar 

Hamburgerdressing 
3-4 msk majonäs 
1 msk tomatpuré 
1 vitlöksklyfta 
Paprikapulver 
Cayennepeppar 
Spiskummin 

Hamburgerbröd 
4 ägg 
6 msk mandelmjöl
2 msk fiberhusk 
4 tsk bakpulver 

Gör hamburgerbröden så här:
Mixa samtliga ingredienser till en slät smet,
klicka ut fyra lika stora plättar på en plåt med bakplåtspapper,
toppa med sesamfrön och grädda i ugnen i cirka 12 minuter på 200 grader.

 
Recept från saraceciliaslchf
 

Hamburgare & Coleslaw