Hamburgare & Coleslaw
Coleslaw/Vitkålssallad
5 dl finstrimlad vitkål
1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
(Alternativt lite rivna morötter)
5 dl finstrimlad vitkål
1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
(Alternativt lite rivna morötter)
Hamburgare 4 st
(Eller köp frysta Angusburgare med 99,7% kötthalt från en matvarubutik)
500g nötkött
1 ägg
1 msk oxfond
1 riven schalottenlök
Salt och peppar
Hamburgerdressing
3-4 msk majonäs
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
Paprikapulver
Cayennepeppar
Spiskummin
Hamburgerbröd
4 ägg
6 msk mandelmjöl
2 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
Gör hamburgerbröden så här:
Mixa samtliga ingredienser till en slät smet,
klicka ut fyra lika stora plättar på en plåt med bakplåtspapper,
toppa med sesamfrön och grädda i ugnen i cirka 12 minuter på 200 grader.
klicka ut fyra lika stora plättar på en plåt med bakplåtspapper,
toppa med sesamfrön och grädda i ugnen i cirka 12 minuter på 200 grader.

Recept från saraceciliaslchf