Hamburgare & Coleslaw

Coleslaw/Vitkålssallad 
5 dl finstrimlad vitkål 
1/2 rödlök 
1 dl majonnäs 
1 tsk dijonsenap 
Salt och peppar 
(Alternativt lite rivna morötter)

Hamburgare 4 st
(Eller köp frysta Angusburgare med 99,7% kötthalt från en matvarubutik)
500g nötkött 
1 ägg 
1 msk oxfond 
1 riven schalottenlök 
Salt och peppar 

Hamburgerdressing 
3-4 msk majonäs 
1 msk tomatpuré 
1 vitlöksklyfta 
Paprikapulver 
Cayennepeppar 
Spiskummin 

Hamburgerbröd 
4 ägg 
6 msk mandelmjöl
2 msk fiberhusk 
4 tsk bakpulver 

Gör hamburgerbröden så här:
Mixa samtliga ingredienser till en slät smet,
klicka ut fyra lika stora plättar på en plåt med bakplåtspapper,
toppa med sesamfrön och grädda i ugnen i cirka 12 minuter på 200 grader.

 
Recept från saraceciliaslchf
 

Kommentera här: