Mandeltårta
Denna gjorde jag som efterrätt när min kära lillebror fyllde år.
Lätt att göra och väldigt god. Du behöver dock investera i Sukrin som finns på hälsokostaffärer eller på nätet och sedan behöver du mandelmjöl, resterande brukar man ha hemma.
Ingredienser tårtbotten:
50 g smör
1 ägg
½ dl grädde
¾ mjölk
100 g mandelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl sukrin
Ingredienser Créme:
1 ask Philadelphiaost, 200 g
½ dl créme fraiche
½ dl surkrin
1 tsk vaniljpulver
Topping: 1 dl flagad rostad mandel
(Rosta mandel i stekpannan - rör om ofta, bränns lätt)
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret och låt svalna.
• Vispa ägg och sukrin och blanda ner alla de andra ingredienserna.
• Vispa till en smet och lägg i en bakplåtsklädd form med avtagbar kant.
• Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
• Blanda crémen genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål.
• Bred crémen över och lägg på rostade mandelspån.
• Ställ kallt till servering.

