Crabstickpaj

Det här är ett recept som jag grund och botten fick av en god vän till mig. Mamsen min gjorde om pajreceptet så det passar våran kost nu, och det blev lika gott som innan! Passar perfekt som picknickmat och är helt klart godast dagen efter man gjort den. Så den har fått gona till sig i kylen riktigt!

Ingredienser crabstickröran:
2 pkt crabsticks (ca 300gram)
5 dl creme fraiche
1 burk röd rom
½ dl hackad rödlök
Dill
 
Går såhär:
Blanda ihop röran och ställ in i kylen.
 
Ingredienser pajdegen:
3 dl mandelmjöl
0,5dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
75 gram smör
1 dl riven ost
1 ägg
1 tsk salt
 
Gör såhär:
Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
Tillsätt fiberhusk, smör, riven ost, ägget och salt.
Blanda till en smidig deg.
Låt stå i kylskåp i 30 min.
Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant eller som på bilden, i små formar.
Grädda i 200 grader i 10 minuter.

Låt pajskalet svalna och häll sedan i röran.
Serveras med en god sallad till.
 
 
 

 

Kommentarer:

1 berit berglund:

skriven

Jättebra att få recept-även på pajen.

Svar: Vill visa att det går att äta gott, trots alla fördomar om lågkolhydratkost.Tack för titten :)
Linda Ångman

Kommentera här: