0 Läs mer >>
Det här blev en favorit för hjärtat mitt! Han gillar inte potatissallad, men denna "falska potatissalladen" - Zucchinisallad, blev han fast vid! Så den kommer nog vara en favorit i sommar när vi grillar.
På bilden serverade vi stekt rostbiff, en egengjord kall bearnaisesås --> Recept här <-- och denna ljuvliga Zucchinisallad till!

Ingredienser:
1 tärnad Zucchini
½ skivad/hackad purjolök
½ finhackad rödlök
2-3 dl Creme fraiche
½-1 dl majonnäs
3 tsk dijonsenap
hackad färsk gräslök
salt & peppar
smör att steka i
ev. lite vitlök
 
Gör såhär:
 
• Fräs Zucchini och purjo i smör tills de mjuknat. - Låt sedan svalna helt i en bunke.
• Blanda resten av ingredienserna och häll till sist ner zucchinin och purjolöken och blanda om.
• Ställ in i kylen och ät dagen efter - den är som godast då!.
(Men går givetvis att ätas direkt om man vill det, men smakerna framhävs betydligt mer när den fått gona till sig över natten).
 
 
(Krustaderna fuskade vi med! Visst att de bara är 1g kolhydrater i varje, men det är vetemjöl och gud vet vad i varje också. Så vi unnades oss dessa till, men är absolut inte lågkolhydratskost!)
 
 

Falsk potatissallad

0 Läs mer >>

Passar perfekt till grillat/stekt kött!

Ingredienser:
2 dl créme fraiche
1 tsk dragon
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk riven gul lök
1⁄2 dl hackad färsk persilja
1⁄2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Låt gärna stå i kylen en stund före servering.

 
 

Kall Bearnaisesås

0 Läs mer >>
Den här pastan kan man äta som den är, eller koka i lättsaltat vatten i några minuter,
eller smörsteka. De väljer man själv.
Jag har en Veggie twister hemma som jag köpte på E-bay.com, men det går även att beställa på coolstuff.se


Ingredienser:
Hårda Zucchini(s)
Potatisskalare eller Veggie twister
 
Gör såhär med potatisskalare:
Använd en potatisskalare och gör långa remsor av zucchinin.

Gör såhär med Veggie twister:
Film av Lesscarbs.se

Tvätta zucchinin och skär av botten.
Ta delen med ett blad, sätt i zucchinin och snurra med jämnt tryck.
När zucchinin blir för liten, skruva i adaptern för att använda hela zucchinin.
 
 

Zuccinipasta - Zoodle...

0 Läs mer >>

Den här wrapen går att variera i oändlighet! Låt fantasin flöda!
Jag föredrar att dela upp den i fler än 2, för det är väldigt matigt! Jag prövade att ta med en halv till jobbet som matlåda och jag kunde inte ens få i mig hälften ; )

Ingredienser:

4 stora ägg
4 msk grädde/kokosgrädde/creme fraiche
4 tsk fiberhusk
ev. 1/2 tsk salt

Gör såhär:
• Vispa ihop alla ingredienser.
• Häll i långpanna med bakplåtspapper (den ska täcka plåten)
• In i ugnen 200 grader i 6-8 minuter.
• Ta ut och låt svalna.

Sen finns det flera varianter att göra det på.
Antingen så fyller man wrapen med det man önskar - rullar ihop den -
skär den i önskad storlek på bitarna och ätes kall.

Eller så kan den göras varm:
• Gör en önskad röra på ex. kyckling röra
• rulla ihop den
• skär upp i ca 6-8 bitar och lägg dem långpanna med bakplåtspapper
• krydda och strö över lite riven ost.
• In i ugnen tills osten smält.

Vólia! (Bild nr. 2)

 
 
 

Omelettewrap

0 Läs mer >>
Min kära Pappa och bonusmamma tipsade mig om den här pastan, så jag var ju bara tvungen att testa!
Och de var det verkligen värt! Try it out!

Ingredienser:
6 ägg
200g philadelphia
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
 
Gör såhär:
• Sätt ugnen på 150 grader.
• Vispa äggen poröst.
• Tillsätt resten och vispa ihop.
• Låt svälla i 10 minuter.
• Bred ut smeten tunt på 2st bakplåtsklädda plåtar.
• Lägg 1 bakplåtspapper över på varje plåt och kavla ut degen så den når kanterna.
Grädda i ugn i 10 minuter, med bakplåtspapperna ovanpå.
• Låt svalna, ta av bakplåtspapperna och skär i tunna strimlor med kniv eller som jag gjorde, med en pizzaskärare.
• Klar att ätas!
 
Jag serverade med köttfärssås med lite parmesan på toppen! Mums! Smakar som vanlig pasta! 
Går även att frysas eller förvaras i kylen några dagar och värma på. 
 
 
 
 

Enkel Tagliatelle

1 Läs mer >>
Ingredienser köttfärslimpan:
1 kg Nötfärs
2 ägg
3 dl gammaldags mjölk
1 dl pofiber 
2 tsk salt
2 krm svartpeppar 
1/2 riven gul lök
 
Fyllning:
2st askar bonjour kantarellost
1 burk kantareller eller minst 110g färska kantareller
 
Gör såhär:
• Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg pofiber i blöt i mjölken ca 5 minuter.
• Blanda sedan ner resten till köttfärslimpa. 
• Ringla olivolja i en stor ugnsform.
• Lägg köttfärsklumpen i mitten och platta ut den.
• Gör en "ränna" i mitten där fyllningen ska ligga.
• Bre på kantarellosten och kantarellerna.
• Vik sedan ihop köttfärsen och forma till en limpa.
• Smält ca 40g smör och häll i 1 msk soja - pensla på limpan.
• Sänk värmen till 175 grader och in i ugnen ca 45-50 minuter. (Med en stektermometer - 70 grader inuti och då är den klar).
 
Ingredienser till Brunsås:
5 dl grädde
1,5 msk soja
1 msk kalvfond 
1 msk lingon (eller sockerfri lingonsylt)
 
Koka upp grädden, tillsätt resten och låt småkoka några minuter, så den tjocknar lite.
 
Vi serverade kokt blomkål till och det blev kalasgott! 
 
 

Köttfärslimpa med kan...

0 Läs mer >>
Blev en riktigt god efterrätt hos Mamsen under påsk. Enkel och riktigt god! 

Ingredienser:
Grädde
Frysta hallon
Jordgubbar
Lite sötströ
Och skivade jordgubbar som topping! 

Vispa/Mixa grädde tillsammans med hallon och jordgubbar och sötströ.
Toppa med jordgubbar.
Vóila!

Jordgubb- och hallon ...