Köttfärslimpa med kantarellfyllning

Ingredienser köttfärslimpan:
1 kg Nötfärs
2 ägg
3 dl gammaldags mjölk
1 dl pofiber 
2 tsk salt
2 krm svartpeppar 
1/2 riven gul lök
 
Fyllning:
2st askar bonjour kantarellost
1 burk kantareller eller minst 110g färska kantareller
 
Gör såhär:
• Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg pofiber i blöt i mjölken ca 5 minuter.
• Blanda sedan ner resten till köttfärslimpa. 
• Ringla olivolja i en stor ugnsform.
• Lägg köttfärsklumpen i mitten och platta ut den.
• Gör en "ränna" i mitten där fyllningen ska ligga.
• Bre på kantarellosten och kantarellerna.
• Vik sedan ihop köttfärsen och forma till en limpa.
• Smält ca 40g smör och häll i 1 msk soja - pensla på limpan.
• Sänk värmen till 175 grader och in i ugnen ca 45-50 minuter. (Med en stektermometer - 70 grader inuti och då är den klar).
 
Ingredienser till Brunsås:
5 dl grädde
1,5 msk soja
1 msk kalvfond 
1 msk lingon (eller sockerfri lingonsylt)
 
Koka upp grädden, tillsätt resten och låt småkoka några minuter, så den tjocknar lite.
 
Vi serverade kokt blomkål till och det blev kalasgott! 
 
 

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Mums!

Svar: Ja de var riktigt mumsigt! 😍
Linda Ångman

Kommentera här: