Kesoplättar på 2 sätt
Kesoplättar går att äta som vanliga "pannkaksplättar", med grädde & bär eller som typ varma mackor, med ost och skinka. Jag brukar ta 2 st kesoplättar, en skiva ost, en skiva skinka och värma i micron, då blir det som en varm macka.
Kesoplättar i ugn ca 10 - 12 plättar:
250g keso
2 ägg
½ msk fiberhusk
1 krm salt
Gör såhär:
• Sätt ugnen på 175 grader varmluft
• Mixa alla ingredienser med en stavmixer, låt svälla några minuter.
• Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i ca 20 minuter.
(Recept taget från lesscarbs.se)
(Recept taget från lesscarbs.se)
Kesoplättar i stekpanna ca 6 - 7st:
2 ägg
2 ägg
4 msk keso
1½ msk fiberhusk (eller 2 msk mandelmjöl)
En nypa salt
Gör såhär:
• Mixa allt med en stavmixer
• Klicka ut 2-3 st åt gången i en panna (eller i ett plättjärn) m. smör/kokosolja
• Stek på ganska svag värme en lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna är stabila nog att vända.



De 2 sista bilderna är tagna från 56kilo.se