Matjesilltårta

I den här tårtan använde jag mig av samma "bröd" som i smörgåstårtan. Men istället för att göra 4 plåtar, gjorde jag 2 och delade dem i 2 delar så det blev 4 lager som var mer kvadrat formad.

mer i form av en kvadrat.


  • Ingredienser:
    1,5 dl mandelmjöl
    0,5 dl kokosmjöl 
    1,5 tsk fiberhusk
    2 tsk bakpulver
    Ev. Salt
    3 vispade ägg
    60 g philadelphiaost 
    1 dl cremefraishe

    Gör såhär:
    - Blanda de torra ingredienserna och "äggsmeten" för sig.
    - När äggsmeten blivit slät, tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
    - Bred ut på bakplåtspapper på en mindre plåt (ca 25x35cm) och grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
    - Låt svalna innan du ev. Delar den i önskad storlek.
Matjesillröran:
2-3 burkar matjesill - hackade
4 kokta mosade ägg
2 burkar cremefraishe fraiche
1 hackad rödlök
Dill
Någon msk dijonsenap.

Blanda allt till en röra.

Bred på röran på varje lager förutom på toppen.

Garnera med vad du vill.
Jag garnerade med skivade rädisor, 2 skivade ägg, skivad Gurka, stenbitsrom och dill.
Jag delade även en del av rädisskivorna i halvmånar och tröck in på kanterna mellan lagerna.

Kommentera här: