Den här smörgåstårtan gjorde jag på min födelsedag och den var uppskattad av både folk som tänker på kolhydraterna och inte. En hitta helt enkelt!
Receptet på brödet är avsett för 1 lager, en plåt.
Sen kan man själv bestämma storleken på tårtan. Jag gjorde 4 plåtar, så varje plåt var ett lager (en större tårta) men går lika bra att göra 2 plåtar och dela varje på mitten så blir det en hälften så stor tårta. Jag använde mig av en mindre plåt som var ca 25x35cm, och det blev helt lagom storlek!
Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Ev. Salt
3 vispade ägg
60 g philadelphiaost
1 dl cremefraishe
Gör såhär:
- Blanda de torra ingredienserna och "äggsmeten" för sig.
- När äggsmeten blivit slät, tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl.
- Bred ut på bakplåtspapper på en mindre plåt (ca 25x35cm) och grädda i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.
- Låt svalna innan du ev. Delar den i önskad storlek, beroende på hur stor tårta du vill göra.
Exempel på fyllningar:
Hackade ägg med rumsvarmt smör och persilja.
Hackade räkor, cremefraishe, majonnäs och dill.
Blanda leverpastej och lite cremefraishe.
Strimlad skinka med gurka (ev. Bostongurka)
Med mera!
Topping:
Ta det du själv tycker om.
Jag började med att blanda majonnäs och cremefraishe och bredde på. Sedan garnera jag med:
Crispsallad, Gurka, Tomat, ägg, handskalade räkor, stenbitsrom, ostskivor, skinkskivor och dill.
Låt fantasin flöda!